Skipperkurs helg uke 19

  • Skipperkurs
    10/05/2019 - 12/05/2019
    17:00 - 20:00

Telefon til arrangementet: 99609237

Skipperkurs fra fredag til søndag. Avreise fredag ca kl 17, retur ca kl 20.00 på søndag. Kurspris 4.900. Forutsetter nybegynnerkurs + en sesong med seiling, eller tilsvarende kompetanse og erfaring.

På dette kurset går vi mer inn på navigering, nattseiling og planlegging av seilas. Det blir også mer om trimming av seil, og om vær og vind tilsier det, heiser vi genaker eller spinnaker.

Foreløpig plan (kan endres avhengig av værforhold/deltakernes forutsetninger mm.

Oppmøte på Aker Brygge marina fredag ettermiddag, handling av mat til felles måltider første kveld og morgen (deltakerne må regne med å stå for matlaging underveis). Gjennomgang av sikkerhet, og avreise så snart vi er klare. Seiling til Son første ettermiddag/kveld, mat underveis. Første kveld går mest på seil- og båthåndtering, og å forholde seg til sjøveisregler og kart/kartplotter. Ankomst Son omtrent ved midnatt.

Lørdag morgen spiser vi frokost, muligens deler vi oss litt så noen kan fylle på proviant hvis det er noe som mangler, ellers litt båthåndtering i havn med tillegging og manøvrering på begrenset område, bruk av spring mm. Så planlegges videre seilas, og deltakerne bytter på å ha ansvar for ulike roller ombord. Seiling hele dagen, middag underveis eller i havn/for anker. Nattseilas på lykter planlegges etter middag, og når det mørkner blir det nattseiling, ankomst i havn (vanligvis Vallø utenfor Tønsberg) ca 02.00. Litt senere frokost søndag, før returen til Oslo planlegges og gjennomføres. Underveis blir det mann over bord øvelser, mer seiltrim, og øvelser basert på deltakernes erfaring og behov.

Du må ha med godt med klær, sovepose eller sengetøy (laken, dyne- og putetrekk), håndkle og toalettsaker, gode sko (ikke høye hæler eller “traktorstøvler” med leire og grus). Treningssko for innebruk (som ikke sverter) gir vanligvis godt grep på dekk, og Viking seilerstøvler koster noen hundrelapper på XXL om du trenger det. Har du en hodelykt må du gjerne ta den med. Lue kan være kjekt å ha når vi seiler om natten.

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.

Sted:  

Telefon til stedet: 99609237

Adresse:
Frognerstranda 4, Oslo, 0250, Norge

Beskrivelse:

Salona 38 er en moderne velseilende performance cruiser med 3 doble lugarer og mulighet for soveplass til opptil 4 i salongen. Båten har rulleforseil, lazy jacks og lazy bag, og genaker på rull.