Seil & klatring

Klatre- og seilferie Hvar, Kroatia

Opplev livet på havet i en seilbåt kombinert med flotte klatreopplevelser på Hvar! Seileren kommer nå med et nytt spennende tilbud for en aktiv ferieuke, og tilbyr ukestur i seilbåt for klatreinteresserte med norsk klatrer og skipper.

Vi har en Sun Odyssey 409 med 2 akterlugarer og en sovesalong med plass til 4 max 6 passasjerer. Om bord kan man sove, dusje, lage seg frokost/lunch og nyte havet, og om kvelden kan man gå i land og spise middag på en lokal Konoba. Alle tar del i oppgavene om bord.

På øya Hvar er det 5 flotte klatrefelt. Vi har nylig vært ute med seilbåten og testet 2 av områdene på Hvar og kan rapportere om fine klatreforhold! 

Litt informasjon om 2 av klatrefeltene:

Cliff Base ved Sveta Nedjelja

Ligger på vest siden av Hvar, ca 1 time sør for Hvar city. Klatreveggen er sørvendt, slik at det er best å klatre om morgenen frem til rundt 12 og fra sen ettermiddag. Det er også noen ruter som ligger i skyggen hele dagen. Midt på dagen kan det litt varmt for klatring, så da frister det kanskje mer med soling og bading i krystallklart, varmt Adriaterhav enten i små badeviker på stedet eller fra seilbåten.

Velika Stiniva

Ligger på andre siden av Hvar – på nordsiden. Her er det flere områder like ved havnen som er vendt i ulike himmelretninger og egner seg til klatring gjennom hele dagen. Den lille landsbyen her har et par restauranter åpen om sommeren og en liten strand. Vi ankrer opp i bukten og benytter gummibåt inn. Her kan vi ligge til ankers om natten eller flytte oss til Vrboska ca 50 min unna.

Pokrivenik: kan være et alternativ, det er et nylig utviklet klatrefelt som ligger ved en nydelig bukt, der man og finner en enkel restaurant (og camping?..).

Du kan lese mer om klatrefeltene på Hvar her:

http://www.hvarclimbing.com

http://www.climb-europe.com/RockClimbingCroatia/Split.html

Det blir seiling mellom stedene der deltagerne kan få mulighet til å lære litt om seiling. Hvar har en nydelig skjærgård, og det blir flere muligheter for badestopp. Alle om bord vil få oppgaver som mannskap. Dagsplanene blir laget med alle samlet i cockpiten der vi tilpasser programmet etter aktivitetsønskene og vindforholdene.

Det er mulig å variere med andre aktiviteter også, som snorkling, sykkel- eller scootertur, eller fjelltur (opp til 600moh). Kapteinen på båten kan komme med flere tips til fine sykkel- og fotturer!

Hvem passer dette for? Alle som er aktive klatrere og som ønsker en (klatre)ferie kombinert med sjø & seiling! Helst bør dere være par eller venner som synes det er ok å dele lugar. Det er selvsagt mulig å bli med som et par, selv om ikke begge er aktive klatrere.

Hvordan reise:

Fly til Split, 10 min taxi til Trogir der seilbåten venter på dere. 

Ved ankomst sjekker man inn om bord, handler inn mat før vi kaster vi loss. Deltagerne lager en felleskasse for alle ombord; ca 1500 kunas pr deltager for mat, drikke, diesel, og havneavgifter.

Tidspunkt for avfart tilpasses avhengig av når alle har ankommet.

Vi beregner ca 6 timer seiling til vi er ved første klatrefelt. Kommer vi sent av gårde blir det stopp for natten i en bukt eller havn på veien.

Ukesplan

Forslag til seil- og klatre plan kan endres underveis etter ønske fra deltakere, også med et lite forbehold om vær og vind – stort sett er været stabilt pent 25 til 30 grader.

Dag 1: Ankomst i seilbåten, handle, avfart med kurs mot første klatrested på Hvar.

Dag 2: Full dag med klatring på Cliff base. Mulighet for lunsj ombord seilbåten, eller på en av de lokale restaurantene.

Dag 3: Full dag med klatring, evt fjelltur på ettermiddagen forbi vinmarkene opp til en stor hule som har en klosterruin (Augustina kloster ). En kan gå videre helt til toppen (625 moh) – fantastisk utsikt!

Dag 4: Formiddag med klatring. Etter lunsj seiler vi til Vrboska (ca 6 timer). Her fyller vi opp vanntankene, og spiser kvelds i en av de mange hyggelige restaurantene.

Dag 5: Grytidlig avfart slik at vi kommer til Stiniva ca klokka 8:00 (50 min seiling). Frokost underveis. Full dag med Klatring og bading, lunsj om bord eller på en restaurant. Vi ligger til ankers i bukten eller går tilbake til Vrboska for natten.

Dag 6: åpen

Dag 7: retur til Trogir (6 timer).

Utstyr

Klatrefeltene er lagt opp for sportsklatring, altså klatring med permanente bolter, slynger og sikringstau. Rutene er lagt og gradert. Deltakerne må ha eget klatreutstyr.

Reservasjon av klatrefelt

Cliff base er en populær plass som krever reservasjon – dvs så snart vi har et mannskap / klatrelag klar tar vi kontakt og gjør reservasjoner.