Langturkurs


Går du med en drøm om å en dag kaste loss for å utforske storhavet eller har du egen båt og vil litt lenger fra kysten om sommeren? Da er dette for deg! På langturkurs lærer du seiling for lengre strekk. Hvordan seile behagelig og ikke minst trygt. På kurset vil du lære hvordan du skal gjøre et sikkert havkryss i tillegg til praktisk sjømannskap ombord.

langturkurs
Bli med Endorphine 2 på langturkurs!
Kurset starter med nødvendige forberedelser av turen samt noe av det viktigste; værmelding og hvordan vi laster det ned når vi er på havet. Hva har været å si for turen? Du lærer også å forberede båten for et havstrekk, og hvordan du sjekker riggen. Underveis vil du få din vakt sammen med instruktør og en innføring i bruk av instrumenter, autopilot, vindror, radar og AIS. Vi går også gjennom mye sikkerhetsutstyr og hvordan vi bruker dette.
Instruktør på kurset har erfaring fra langtur, og har krysset Atlanteren to ganger i denne båten. Båten er en Bavaria 46 og har alt du trenger av utstyr for kryssing av større havstrekninger – denne båten har krysset Atlanteren flere ganger.

Vi har ingen planlagte langturkurs for øyeblikket, men ta kontakt om du er interessert.