Seilkurs i Oslo


Seileren og Navenda er seilskoler har vært blant Oslos mest aktive seilskoler i mange år. Våre kurs går fra hhv Kongen, 10 min å gå fra Tjuvholmen, og med gode parkeringsmuligheter, og fra Aker Brygge. I seilsesongen har vi stort sett kurs i seiling for nybegynnere på ettermiddagene de fleste uker 17-22. Her lærer du det mest grunnleggende for å håndtere en turseilbåt og for å kunne delta som aktivt mannskap. Kursene går i turseilbåter i størrelsen 31 – 38 fot, med maksimalt 4 deltakere på hvert kurs. Før det blir for lyst om nettene på våren, og utover høsten frem til oktober har vi kurs beregnet på deltakere som kan det grunnleggende, og som ønsker å lære mer. Her vil du få mye seiling, havnemanøvrering, seiltrim, nattseiling og navigasjon. Kursene går vanligvis fra Oslo, til ytterst i Oslofjorden og tilbake. Finn aktuelle kurs i kursoversikten, eller les mer om Nybegynnerkurs eller Skipperkurs

Viktig med kontroll på navigasjonen på skipperkurs i Oslofjorden | Seilkurs i Oslo
Seilkurs i Oslo – her fra skipperkurs ytterst i Oslofjorden

Seilkurs Oslo – nybegynnerkurs i seiling

Kursene som går på ukedager går over tre dager eller tre ettermiddager, 5 timer hver gang. Helgekursene er fordelt over fredag 17-21, lørdag 10-16 og søndag 10-15. For å sikre at alle deltakerne får den nødvendige oppfølgingen, har vi aldri mer enn 4 deltakere på nybegynnerkurs. Prisen inkluderer båt, instruktør, nødvendig utstyr og te/kaffe. Ta gjerne med en matbit, det blir en liten matpause underveis. Du må også kle deg godt, det er ofte litt kaldere når man er ute i vær og vind på fjorden enn inne på land.

Skipperkurs

Skipperkursene bygger videre på nybegynnerkurset, men du bør ha litt erfaring i tillegg. Kursene starter fredag ettermiddag, og det blir mye seiling hele helgen, inkludert nattseiling på lykter natt til søndag. Også på skipperkursene legger vi vekt på å kunne tilby hver enkelt deltaker instruksjon på sitt nivå, og vi har maksimalt 4 deltakere ombord. Prisen inkluderer båt, instruktør og nødvendig sikkerhetsutstyr og havneavgifter. Du må ha med godt med klær og sovepose.

Seilkurs for damer

Det hender jo at man møter en ny kjæreste som har både båt og masse erfaring, men det viser seg ofte at når «han» skal lære «henne» å seile, ender det fort i rolleforvirring og småkrangling. Da er det lurere å komme på kurs hos oss! Vi kjører fra tid til annen egne kurs for damer, og om du ikke finner et eget damekurs i kalenderen, send oss en melding, så kan vi ofte tilpasse oss og sette opp egne damebåter eller damekurs.