ICC


Oversikt over aktuelle sertifiseringer i Norge finner du her.

Seilskolen Seileren ble godkjent av Sjøfartsdirektoratet i 2013 som tilbyder av praktisk prøve for det internasjonale båtførersertifikatet ICC. Du kan lese mer om selve sertifikatet på Sjøfartsdirektoratets sider om ICC.

ICC er, som navnet tilsier (International Certificate of competence for operators of pleasure Crafts) , et internasjonalt anerkjent sertifikat for båtførere, og er vedtatt som en FN resolusjon av en rekke land, deriblant Norge. Her hjemme ble den sidestilt med norsk båtførerprøve i 2012, men i utlandet er ikke alltid norsk båtførerprøve anerkjent, da er det som regel ICC som gjelder. For å få ICC i Norge må man først bestå båtførerprøven, og deretter en praktisk prøve. I Norge kan du ta ICC for motorbåt og/eller seilbåt*.

Seilskolen Seileren ble godkjent av Sjøfartsdirektoratet i 2013 som tilbyder av praktisk prøve for det internasjonale båtførersertifikatet ICC. Du kan lese mer om selve sertifikatet på Sjøfartsdirektoratets sider om ICC.

Den praktiske prøven til ICC er ganske omfattende. Denne oversikten fra Sjøfartsdirektoratet viser alle ting man skal igjennom for å få utstedt ICC. Hvis du kan alt dette godt, og har Båtførersertifikat kan du gå opp til den praktiske prøven for ICC direkte. Du kan gjennomføre prøven i en av våre båter, eller i din egen (minst 10 meter). Hvis du skal gjennomføre prøven i en av våre båter, anbefaler vi at du bestiller en prøvetime først, så du får anledning til å bli litt kjent med båten.

Du kan ha med eget mannskap, eller bruke vårt mannskap, men du må gi tydelige beskjeder til mannskapet hva din plan er for den enkelte manøver. De skal kun utføre det de får beskjed om.

Hvis du allerede har tatt Skipperkurs hos oss, eller har tilsvarende kompetanse, kan du klare deg med en kveld eller tre, litt avhengig av hvor mye erfaring du har i tillegg.

Timepris for slike timer er 900 kr per time.

Praktiske prøver til ICC gjennomføres på forespørsel (ta kontakt), men noen av kursene våre vil også gå nærmere inn på det du må kunne til ICC.

*) I de fleste tilfeller vil ICC for seilbåt gjennomføres i en båt med motor, og da kan du gjennomføre prøven for både motorbåt og seilbåt.